Od 27. do 29. rujna 2019., u Andrijaševcima će se održati 8. po redu humanitarna manifestacija “Pjesmom i sportom protiv nasilja” u organizaciji udruge Academus. Manifestacija se organizira u spomen na mještanina Josipa Klasnića tragično preminulog 2008., žrtvi maloljetničkog i vršnjačkog nasilja.

Upravo zbog takvih nesretnih događaja cilj ove manifestacije je, kako ističu u Udruzi, osvješćivanje i educiranje mladih o problemu maloljetničkog i vršnjačkog nasilja koje je često prisutno u našem društvu.

Stoga, članovi udruge Academus, koja okuplja mlade ljude s područja Općine Andrijaševci u svrhu podizanja kvalitete života, nastoji ovom manifestacijom ponuditi dodatan sadržaj u Općini kako bi se djeca i mladi kroz sportske, zabavne, društvene i edukativne aktivnosti povezivali i družili. Svake godine nastoji se ponuditi što bogatiji i kvalitetniji program, pa se tako organiziraju edukativna predavanja i radionice o nenasilju, sportska natjecanja u nogometu, košarci, natjecanje u kuhanju fiša, koncerti domaćih estradnih zvijezda, i posebno zanimljiva Tamburaška večer na kojoj dobrovoljno nastupaju brojni tamburaški sastavi.

Ovogodišnja manifestacija započet će edukativnim predavanjem za mlade “Živim život bez nasilja” u organizaciji Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga i opojnih sredstava VSŽ.

Najveću potporu manifestaciji daje Općina Andrijaševci i sponzori te brojne lokalne udruge, poduzetnici, ugostitelji i pojedinci koji se uključuju u njenu organizaciju.

Manifestacija je humanitarnog karaktera, jer cijeli prihod od manifestacije dodjeljuje se potrebitim obiteljima s područja Općine – obiteljima s djecom s teškoćama u razvoju ili obiteljima s više djece slabijeg imovinskoga stanja.