Foto: Luka Tambača
“Pjesnici šute” novi je singl Slavka Remenarića. Treći je to glazbeni uradak nakon singlova “Nisam dobar” i “Statist” kojima je, početkom ove godine, predstavljen njegov novi projekt Million. Remenarić je autor glazbe i stihova te koautor aranžmana sa Zvonimirom Dusperom koji je odsvirao dodatne klavijature, radio dodatno programiranje te je zaslužan za miks i produkciju kao i na prva dva singla.
O pjesmi Remenarić kaže: “Danas  stvarnost  pobjeđuje maštu.Svi pišu i govore o njoj ,a na kraju ostaje šutnja.Našoj planeti je dosta  nas ljudi . sve loše što se događa je povezano i mi smo to pokrenuli. Pjesma je napisana u trenutku tuge zbog sadašnjosti i nostalgije za prošlošću.”
Pjesma je već pronašla svoj put i plovi hrvatskim glazbenim eterom, a sada je dobila i  jedan potpuno drugačiji, popratni video broj koji je radio jedan od najintrigantnijih domaćih multimedijskih umjetnika – Ivan Marušić Klif.
Autor videa navodi da je u  izradi koristio analogne video sintesajzere i zvučni zapis pojedinih instrumenata i vokala da bi kreirao vizualne elemente koji direktno opisuju zvukove i dinamiku ove kompozicije. Radi se o videoartu gdje grafika direktno oslikava glazbu.
Po prvi put u projektu MIllion, Remenarić se pojavljuje i u ulozi glavnog vokala. Zadnja objavljena pjesma na kojoj je Slavko pjevao lead vokal bila je pjesma “Sela gore” sa prvog albuma grupe Boa iz 1981. godine.
“U radu na svojim pjesmama uvijek sam otpjevam demo verziju. I “Pjesnici šute” stigla je do producenta Zvonimira Duspera u takvom izdanju. Zaintrigirao ga je moj vokal i  odlučili smo raditi baš nju, svjesni da je posebna i drugačija od onog što smo do sada zajedno radili. Ne smatram sebe profesionalnim pjevačem, više sam izvođač svojih stihova. Moj se pristup pjevanju više temelji na osjećaju, nego na tehnici.” – izjavio je Slavko.