33 C
Vinkovci
Petak, 1. srpnja 2022.

Plan razvoja općine Andrijaševci 2022. – 2028.

Više od autora

- vl promo-

Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Općinsko vijeće Općine Andrijaševci na zadnjoj je sjednici, između ostaloga, usvojilo Plan razvoja općine Andrijaševci za razdoblje od 2022. do 2028. godine.

Osnovni cilj bio je stvoriti sve potrebne preduvjete kako bi naša općina postala općina visoke kvalitete života i prosperitetnoga gospodarstva. U našem napretku prema općini znanja i inovacija vođeni smo sljedećim razlozima za donošenje ovoga dokumenta: potreba identifikacije strateških ciljeva Općine i budućih izvora financiranja, omogućavanje učinkovitog korištenja sredstava iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESIF) kroz definiranje strateških gospodarskih projekata od lokalnog značaja, potreba za osiguravanjem demografske revitalizacije i bolje kvalitete života, osiguravanje održivog korištenja prirodne i kulturne baštine, potreba za učinkovitim upravljanjem javnom infrastrukturom, evidentiranje postojećih nedostataka i izrada rješenja te, konačno, poboljšanje ukupne kvalitete života svih nas”, ističe načelnik Ante Rajković.

Vizija razvoja Općine Andrijaševci, dodaje, jeste stvaranje mjesta koje je ugodno za život, općine koja je usmjerena na razvoj gospodarstva, na obrazovanje i podizanje kvalitete života te općine koja stvara dodatne prilike za svoje mještane kroz uvođenje inovativnih gospodarskih, kulturnih, turističkih i društvenih djelatnosti u svakodnevni život.

U procesu izrade Plana razvoja, inače, sudjelovale su radne skupine iz različitih područja, od gospodarstva, obrazovanja, kulture, zabave i sporta, do infrastrukture, zaštite okoliša i energetske učinkovitosti. Uključili su se i predstavnici civilnoga društva, udruga, neprofitnih organizacija i Savjeta mladih, kao i svi vi koji su svojim mišljenjima i prijedlozima bili partneri u izradi ovoga, za društveni i gospodarski razvoj iznimno važnoga dokumenta.

Ovaj dokument je temelj buduće suradnje kojom ćemo pozicionirati općinu Andrijaševci kao mjesto usmjereno na blagostanje svih dionika, u ozračju tolerancije i mogućnosti ostvarenja potencijala svakoga pojedinca”, ističe načelnik Ante Rajković.

Sam Plan uključuje viziju razvoja općine Andrijaševci kao gospodarski razvijenoga, ekološki orijentiranoga, kvalitetnoga i ugodnoga mjesta za život. Sukladno takvoj utvrđenoj viziji razvoja, određena su 4 ključna strateška cilja razvoja: 1. konkurentno i inovativno gospodarstvo, 2. demografska revitalizacija i osiguravanje visoke kvalitete života, 3. održivo korištenje prirodne i kulturne baštine, 4. učinkovito upravljanje javnom infrastrukturom.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno