Članovi Planinarskog društva “Frankopan” iz Rokovaca i Andrijaševaca jučer su planinarili u šumi na Dilj gori na poziv HPD “Tikvica” Županja.

Županjska “Tikvica”, inače, najstarije je planinarsko društvo u Vukovarsko-srijemskoj županiji, koje je pravi polet doživjelo 1997. godine. Već godinama trasiraju staze, održavaju planinarski put na Dilj gori kod Garčina, školuju kadrove, organiziraju pohode te organiziraju manifestaciju pod nazivom “Jesen na Dilju”, koja se održava treću nedjelju u studenom u Lovačkom domu “Prezdanak”, koji je bio prvo okupljalište planinara “Tikvice”.

Planinari PD ”Frankopan” Rokovci – Andrijaševci rado su se odazvali pozivu domaćina i uživali u s prijateljima iz “Tikvice” te ostalim gostima.

“Gostujućih društava bilo je 16, iz Hrvatske i susjedne Bosne, a okupilo se ukupno 220 planinara. U nepuna tri mjeseca postojanja PD “Frankopan” Rokovci – Andrijaševci, ovo je bilo već četvrto druženje s planinarima iz prijateljske “Tikvice”, ističu u PD “Frankopan” uz poruku kako se svi zainteresirani za izlete s njima, mogu obratiti u sjedištu društva, pivnici “The White Boar” u Andrijaševcima, ili predsjednici društva Dragici Šibenik na broj 099/516-1427, ili ih potražiti na Facebooku.