Vinkovačka televizija, već godinama jedan od najznačajnijih elektronskih medija hrvatskog istoka, ali i jedna od najjačih lokalnih televizija u Hrvatskoj, s radom je krenula 1. veljače 1994. godine i ove godine slavi značajnu 25 obljetnicu rada.

Prigodan program u povodu 25 godina VTV-a bit će održan večeras u dvorani Barun Trenk u Vinkovcima, a moći će ga pratiti i gledatelji pred malim ekranima od 20:30 za kada je najavljen početak izravnog prijenosa.

Uz 25. obljetnicu iz Vinkovačke televizije ističu:

Četvrt stoljeća medijski prostor, prvo Slavonije, a sada i cijele Hrvatske obogaćuje slika Vinkovačke televizije koja posluje u okviru medijske kuće VTV d.o.o. Vjerujemo da smo opravdali prvu inicijativu koja je došla od čelnika tadašnje Cibalae banke, na čelu s prvim direktorom VTV-a Brunom Kozinom, odnosno razloge osnivanja tako zahtjevnog i skupog medija kao što je televizija.

Uz hrvatski istok od još ratne medijske izolacije

Programski prepoznatljiva Vinkovačka televizija udarila je nedvojbeno veliki pečat na sve događaje hrvatskog istoka od još ratne medijske izolacije, procesa mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja pa sve do ulaska RH u EU, odnosno današnjeg medijskog izvještavanja o realizaciji projekata koji služe za dobrobit Slavonije, Baranje i Srijema, te u konačnici i cijele Hrvatske. Kroz svoj rad uvijek smo nastojali sačuvati dostojanstvo čovjeka, profesionalnost struke, posebno u situacijama kada smo trebali izvještavati o ružnim i nemilim događajima.

Tjedno dvadesetak emisija iz vlastite proizvodnje i svakodnevno središnji Dnevnik najbolje oslikavaju koliko je iz pera naših novinara, iz kamera naših snimatelja te uređaja naše režije a sve to uz marketinšku potporu ostalih zaposlenika, izašlo informacija u obliku priloga, reportaža, montiranih ili uživo realiziranih emisija u 25 godina rada. Poslovati u gospodarskom okruženju kakvo je ovo slavonsko neskromeno možemo reći da smo postali pravi umjetnici.

Jedina lokalna televizija koja je vlasnica dvije koncesije

Već drugu godinu , dakle, osim koncesije za tzv. Digitalnu regiju D1 koja obuhvaća VSŽ i OBŽ, program emitiramo i za područje D2, a to su BPŽ, PSŽ, VPŽ, BBŽ – time smo obuhvatili i Istočnu i zapadnu Slavoniju. Upravo iz tih razloga Vinkovačka televizija kao ime programa mijenja se u Plava vinkovačka sa studiom u Vinkovcima, a program za drugu koncesiju nazivamo Plava televizija sa studiom u Virovitici, oba programa rade pod okriljem tvrtke VTV d.o.o.

Gledatelji mogu pratiti naš program od 7 ujutro pa sve do 2 sata u noći. Uz preporuku za gledanje svih emisija, posebno pozivamo gledatelje da u petak 5. travnja, u 20:30 sati prate izravno uključenje u dvoranu Barun Trenk, u Vinkovcima, gdje će biti prigodan program povodom 25 godina VTV-a.

Uz poruku PLAVA JE PRAVA hvala svima onima koji su na bilo koji način doprinijeli našem radu, opstanku i razvoju svih ovih 25 godina. Ono što možemo našim vjernim gledateljima obećati je to da ćemo i dalje biti ovdje srcem i profesionalnim radom zbog njih!

                                                                           Vaša Plava vinkovačka