18 C
Vinkovci
Srijeda, 19. lipnja 2024.

Plavi orkestar se vraća na scenu: prvi koncert u Slavonskom Brodu

Više od autora

- vl promo-

Za mnoge najomiljeniji bend u regiji, legendarni sarajevski bend Plavi orkestar nakon pet godina vraća se na scenu. Zaokružite datum 6. srpanj u vašim kalendarima jer tada će povratak otvoriti koncertom u Slavonskom Brodu, što je nama ujedno i najbliže odredište.


Ako se slučajno nađete negdje na morskoj strani tijekom ljeta datumi su sljedeći: 3. kolovoza u Opatiji, 24. kolovoza u Splitu i 1. rujna u Vrsaru. Sjećamo se svi velikih hitova i antologijskih pjesama poput „Suade”, „Kaje”, „Bolje biti pijan nego star”, „Zelene su bile oči te”, „Ako su to samo bile laži”, „Lovac i košuta”, „Odlazim” i sl. koje su i dan danas prisutne i malo je reći, popularne. Činjenica da njihove pjesme godinama ne jenjavaju, unatoč brojnim stankama tijekom njihove karijere, je što su u jednoj glazbenoj enciklopediji smatrani jednim od najvećih kulturnih fenomena osamdesetih i devedesetih godina. Bliski su kako starijim, tako i mlađim generacijama slušateljima jer su njihove pjesme postali vječni evergreene na ovim prostorima.

Inače, Plavi orkestar je osnovao još kao srednjoškolac Saša Lošić, pjevač grupe, a recimo i to kako se grupa isprva zvala “Sevin orkestar 1983. godine u Sarajevu u sklopu pokreta „Novi primitivci”, u kojem su bili i Zabranjeno pušenje, Elvis J. Kurtović, Crvena jabuka i drugi sarajevski kultni glazbenici. Izdali su osam albuma, koji su se ukupno prodali u 5 milijuna primjeraka, više puta bili nagrađivani, a svijet su obišli turnejama s ukupno više od 1500 koncerata. Za povratničku turneju u Hrvatskoj okupio ih producent Tomislav Kašljavić. Podsjetimo kako se ovaj, jedan od najpopularnijih bendova na ovim prostorima, povukao sa scene otprilike u isto vrijeme kada je krenula pandemija koronavirusa, a frontman Saša Lošić Loša skrasio se sa svojom partnericom u Beču. Loša je s „Plavim orkestrom“ u ranoj mladosti dostigao enormnu popularnost, da bi se poslije svrstao među najcjenjenije kompozitore muzike za filmove i serije na ovim prostorima.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno