2 C
Vinkovci
Utorak, 5. ožujka 2024.

Plemenita priča cvrčka i mravice

Više od autora

- vl promo-

Dugo očekivani hrvatski dugometražni animirani film u 3D tehnici Cvrčak i  mravica stvaran je više od 10 godina. Namijenjen je djeci od 7 do 10 godina.
Na našem radiju razgovarali smo s glavnom ulogom, pjevačicom Tarom Taller. Film je inspiriran Ezopovom basnom, inače plemenitom pričom o toleranciji i suživotu. „Crtić govori o dva svijeta različitih vrijednosti i predrasuda. Kako se upoznaju, shvaćaju kako mogu puno naučiti jedan od drugoga. Prihvaćaju se. Film govori i o slobodi da svatko bude što želi izvan očekivanja društva“, kaže nam Tara koja pjeva i naslovnu melodiju filma. Ekipu crtića čine redatelj Luka Rukavina uz Rona Žulja scenarista, dizajnerica produkcije Jadranka Soviček Krpan dok su glas posudili Tara Thaller (mravica Antoneta), Marko Petrić (cvrčak Keto), Filip Vidović i Katarina Madirazza. Svoj glas je posudio i Mladen Vasary kojemu je ovo bila među posljednjim ulogama na filmu.
Pridružila sam se ekipi filma prije 3-4 godine kada smo započeli sa sinkronizacijom. Autor songova je Coco Mosquito – Gordan Muratović, a prva pjesma koju smo napravili je naslovna Pjevati možeš i ti. Nosi poruku da možemo sve, ne trebamo se ograničavati i stavljati u kalupe“, nastavlja Tara koja priznaje kako je ovo bilo uzbudljivo iskustvo. Film je preporučen i od Ministarstva znanosti i obrazovanja za prikazivanje u sklopu nastavnog programa, a inozemni partner World Sales Attraction Distribution, dogovorio je distribuciju u više od 30 zemalja.
Ovu plemenitu priču možete pogledati u Cinestar-u Vukovar sljedeći tjedan. 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno