Plivači Oriona vrlo dobri u Sisku

0
345
- Reklama -

U Sisku je proteklog vikenda održano Regionalno prvenstvo Hrvatske u plivanju za početnike, mlađe kadete i kadete koje je okupilo blizu 300 natjecatelja iz 13 klubova. Plivački klub Orion Vinkovci na ovom je natjecanju sudjelovao s 5 predstavnika. U Sisku su tako plivali Tena Šumanovac, Luka Vugrek, Filip Majko, Jona Renić Oršolić i Ante Kasić, a uz njih je bila trenerica Maša Pešec.

“Za neke od njih ovo je bilo izazovno natjecanje jer je bilo prvo dvodnevno i natjecanje koje okuplja brojne natjecatelje njihovih starosnih kategorija. Iako se nisu popeli na postolje, izvrsnih rezultata nije nedostajalo. U većini utrka koje su plivali popravili su svoje osobne rezultate, a neke od njih i znatno”, ističe trenerica Pešec.

Najbolje rezultate zabilježio je početnik Filip Majko koji je tri puta bio šesti, na 100 m leđno, 100 m mješovito i 100 m slobodno. Također početnik Luka Vugrek najbolji rezultat ostvario je na 100 m prsno zauzevši sedmo mjesto. Jona Renić Oršolić još jedan plivač u kategoriji početnika najbolji rezultat ostvario je na 100 m prsno kada je zauzeo peto mjesto. Kadet Ante Kasić najbolji rezultat bilježi na 50 m slobodno sa 17. mjestom, a kadetkinja Tena Šumanovac najbolji rezultat imala je na 100 m slobodno sa 23. mjestom.