16 C
Vinkovci
Petak, 24. svibnja 2024.

Plodine d.d. povlače Riscossa tjesteninu sa svojih polica

Više od autora

- vl promo-

Državni inspektorat izvijesito je potrošače o opozivu proizvoda Tjestenina od durum pšenice Riscossa lasagne 500g, LOT broja L143-21-39, najbolje upotrijebiti do 23.05.2024. zbog ne označenog alergena u tragovima – jaja u proizvodu.

Na proizvodu na hrvatskom jeziku nije označen alergen u tragovima (jaja) te zbog toga proizvod može biti rizičan za zdravlje potrošača koji su osjetljivi na navedeni alergen. Osobe koje nemaju alergijsku reakciju i dalje mogu konzumirati proizvod bez ograničenja. Proizvod nije u skladu s Uredbom 178/2002 o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane i Uredbom (EZ) br. 1169/2011 Europskog parlamenta i Vijeća od 25. listopada 2011. o pružanju informacija o hrani potrošačima.“Plodine d.d. mole sve kupce koji su kupili navedeni proizvod da ga odmah prestanu koristiti, te da ga vrate u najbliži prodajni centar Plodina. Kupci će dobiti povrat novca za kupljeni proizvod. Za Plodine d.d. sigurnost kupaca uvijek je na prvom mjestu. Naši proizvodi prolaze sigurnosne testove i kontrole kako bi zadovoljili sve potrebne zahtjeve i standarde”, istaknuli su iz Plodina d.d. te su dodali kako do sada nisu zaprimili niti jednu reklamaciju kupaca za navedeni proizvod.

“Plodine d.d. ispričavaju se svim kupcima zbog neugodnosti koje su u ovom slučaju mogle nastati”, poručili su iz trgovačkog lanca.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno