U šatoru Vinkovačkih jeseni večeras je održana posljednja ovogodišnja Folklorna
večer čime je završila Smotra folklora Vukovarsko-srijemske županije u okviru 54.
Vinkovačkih jeseni.

Od 13. rujna na pozornici u šatoru Vinkovačkih jeseni predstavilo se 39 društava. Svi oni za
Folklorne večeri pripremali su se tijekom cijele godine, a za nastup odabrano je ono za što se držalo kako će ostaviti najbolji dojam. KUD-ovima su Folklorne večeri vrhunac rada u godini i ja ko se trude što bolje predstaviti, a dodatni motiv je to što najbolji predstavljaju županiju u idućih godinu dana na folklornim i drugim manifestacijama u Hrvatskoj i inozemstvu.

Ljubiteljima folklora večeras se, u sklopu Županijske smotre folklora, predstavilo šest kulturno-umjetničkih društava, a to su bili: FS “Buba-Mara“ Vinkovci, KUD “Šumari“ Vinkovci, KUD “Ljeskovac“ Vinkovci, FA “Lisinski“ Vinkovci, KUD “Kristal-Sladorana“ Županja i KUD “Žute dunje“ Vinkovci.

Prosudbeno povjerenstvo u sastavu: mr. sc. Ljubica Gligorević, Marinko Blažinkov, te Ana i Ivan Zlatunić ocjenjujući nošnje, izvedbe kola, glazbeni i pjevački dio nastupa te opći dojam na sceni, ove godine najboljim su proglasili KUD „Slavko Janković” Rokovci – Andrijaševci.
Među prvih deset svrstani su i KUD „Šokadija” Stari Mikanovci, KUD „Ogranak seljačke sloge” Drenovci, KUD „Seljačka sloga” Gradište, KUD „Tomislav” Županja, KUD „Branimir” Bošnjaci, KUD „Antun Gustav Matoš” Tovarnik, SKUS „Ondrej Pekar” Soljani, KUD „Josip Lovretić” Otok i KUD „Kolo” Vukovar.

Izabrane skupine predstavljat će županiju na smotrama folklora diljem Hrvatske.