Vinkovci su od 27. srpnja do 3. kolovoza bili domaćini najboljim hrvatskim juniorima i juniorkama u šahu. Prvenstvo je organizirao Hrvatski šahovski savez u suradnji sa tvrtkom GEM d.o.o. iz Vinkovaca, a igralo se u hotelu „Slavonija“ u Vinkovcima.

Natjecanje je održano u dvije kategorije: U – 17 i U – 19 u muškoj i ženskoj konkurenciji, a nakon odigranih devet kola po švicarskom sustavu uz tempo igre koji je iznosio 90 minuta + dodatak od 30 sekundi za svaki odigrani potez za cijelu partiju poznati su i juniorski prvaci za 2020. godinu.

U kategoriji juniorki do 17 godina naslov prvakinje Hrvatske osvojila je Tereza Dejanović iz ŠK “Polet”, Buševec. Druga je bila Ema Bevanda iz ŠK “Picok”, Đurđevac, a treća Petra Randić iz HAŠK “Mladost”, Zagreb.

U kategoriji juniora do 17 godina orvak Hrvatske postao je Matej Levačić iz ŠK “Casper”, Zadar, drugi je bio Ivan Trošelj iz AŠK “Junior”, Rijeka, dok je treće mjesto osvojio Mario Ljubičić iz ŠK “Casper”, Zadar.

U kategoriji juniorki do 9 godina prvakinja Hrvatske je Marija Smetiško iz ŠK “Ericsson-Nikola Tesla”, Zagreb, druga je bila Magdalena Muha iz ŠK “Liburnija”, Rijeka te treća Nikolina Golub iz ŠK “Draga”, Rijeka.

Prvak Hrvatske u kategoriji juniora do 19 godina postao je Borna Čotić iz ŠK “Mornar”, Split, drugi je bio Mihael Jakrlin iz ŠŠK “Konaki”, Novo Virje, a treći Ivan Morić iz ŠK “Sveta Nedelja”.