23 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 15. srpnja 2024.

Pobjednici našeg likovnog natječaja: Lijepo smo crtali i zaslužili smo nagradu

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

„Ruke šokačkih uspomena”, temu drugog po redu likovnog natječaja prvašića naše medijske kuće Novosti, najbolje su prikazali učenici 1.c razreda Osnovne škole „Antun Gustav Matoš”. Odlučilo je tako 568 prikupljenih lajkova na našoj Facebook stranici, pa mališani danas uživaju u zasluženoj nagradi – odlasku u Cinestar i na pizzu.

Lijepo smo crtali i zaslužili smo nagradu, složni su mališani dok u dvorištu svoje škole uzbuđeno čekaju autobus. Točno u 9 sati krenuli su put Osijeka, uzbuđeni što će pogledati crtani „Garfield” u osječkom Cinestaru, a nakon toga pojesti pizzu u istoimenom restoranu u Vinkovcima.

Kako nam je rekla njihova učiteljica Branka Peulić, prvašići su cijeli izazov s lakoćom prihvatili, budući da se i inače vole likovno izražavati.

„Prvo smo na satu razrednika razgovarali na tu temu, onda su oni kod kuće s roditeljima, djedovima i bakama detaljnije pričali o tome što bi mogli nacrtati, a na likovnom smo onda realizirali sve što smo zamislili”, pojasnila je učiteljica, zahvalna roditeljima, kolegama iz škole i svima ostalima koji su se aktivirali u lajkanju i omogućili im ovaj fantastičan izlet za kraj školske godine.

„Jako su uzbuđeni jer vole takve aktivnosti, pogotovo jer u Vinkovcima nemamo kino pa ne idu u njega prečesto. Ovo je za njih zbilja jedna prava avantura”, podvlači Peulić.

Naše pobjednike, njih ukupno 18, „uhvatili” smo prije odlaska u Osijek, dojmovi su genijalni.

Skupa su nam u mikrofon rekli kako vole crtati, a zadatak „Ruke šokačkih uspomena” nije bio težak koliko su mislili da će biti. Štoviše, sličnoj temi se nadaju i u nekim budućim natječajima na kojima bi, otkrili su nam, rado sudjelovali.

„Ne volim jedino crtati ljude jer nekad nacrtam ružno, a nekad mi se ne da”, rekla je jedna od učenica, dok druga dodaje: „Najviše volim crtati mami, tati, baki i djedu, uglavnom nekakve poklončiće, čestitku ili obojano srce”.

Njihovi radovi su bili izloženi u prostorima Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci, a ta nesvakidašnja izložba još je posebnija jer je to bila njihova prva. Sretni su, kažu, što su njihova djela mogli svi vidjeti.

„Voljeli bi opet sudjelovati, a najradije bi crtali šokačke stvari – haljine, dukate, kape i sve što se nosilo u prošlosti. To sve možemo vidjeti na Vinkovačkim jesenima, najviše nam se sviđaju haljine i frizure”, rekli su nam prvašići.

Otkrili su i kako su tijekom školske godine išli na čak 15 izleta. Posjećivali su knjižnicu, išli na sladoled, u Vukovar u kino i u muzej… A na pitanje koji im je najdraži, spremno su u glas odgovorili – ovaj danas!

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno