25 C
Vinkovci
Utorak, 5. srpnja 2022.

Pobješnjelog Maxa je ustvari trebao glumiti Eminem!

Više od autora

- vl promo-


Foto: Universal | Warner Bros. promo

Film “Pobješnjeli Max: Divlja cesta” (Mad Max: Fury Road) bio je jedan od najvećih hitova 2017. godine, režirao ga je George Miller a glavnu ulogu imao je Tom Hardy kao Max Rockatansky. Ovih dana biti će objavljena knjiga “Blood, Sweat & Chrome: The Wild and True Story of Mad Max: Fury Road” koju je napisao Kyle Buchanan, novinar New York Timesa. Knjiga se bavi produkcijom filma i otkriva pomalo nevjerojatne detalje, a jedan od njih je i taj da je ozbiljan kandidat za glavnu ulogu bio reper Eminem.

Dio knjige objavio je portal Vulture i u tom dijelu se otkriva da su kandidati za glavnu ulogu bili vodeći hollywoodski glumci kao što su Michael Fassbender, Joel Kinnaman, Heath Ledger i Eric Bana. U tom dugogodišnjem procesu na kraju se svelo na tri imena a to su bili Tom Hardy, Armie Hammer i Jeremy Renner. Međutim, Buchanan u knjizi navodi kako mu je redatelj George Miller rekao kako je, daleko prije no što je odabrao Toma Hardyja, bio zainteresiran za Eminema.

“Suđeni” Max Rockatansky – Tom Hardy

Eminem je imao glumačkog iskustva, on je 2003. godine glumio u autobiografskom filmu „8 milja“, partnerica mu je bila (sada pokojna) Brittany Murphy i upravo se njoj obratio George Miller i rekao joj  da je zainteresiran glavnu ulogu dodijeliti poznatom reperu. Ona mu je tada rekla kako je Eminem nevjerojatno talentiran glumac. Miller je nakon toga razgovarao s Eminemom ali se od tog razgovora nije otišlo dalje jer se film trebao snimati u Australiji a Eminem nije želio napustiti svoj dom, prepričao je Miller.

Film je, godinama kasnije, sniman ponajviše u Namibiji te u studijima u Južnoj Africi i Sydneyu. U ostalim ulogama glumili su Charlize Theron i Nicholas Hoult. Na ljeto slijedeće godine u kina stiže prednastavak filma nazvan “Furiosa” u kojem će glavnu ulogu imati Anya Taylor-Joy. [Dean Sinovčić, nacional.hr]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno