U povodu 27. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, 15. siječnja 1992. godine, danas je kod spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru položen vijenac i upaljene svijeće.

Počast poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima koji su svoje živote položili za slobodnu i neovisnu Hrvatsku, odali su predstavnici Vukovarsko-srijemske županije, saborski zastupnici s područja županije, gradonačelnici i načelnici, predstavnici policije i vojske, predstavnici Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vukovara te članovi županijskog Savjeta za branitelje. Molitvu je predvodio dekan Vukovarskog dekanata, župnik Župe sv. Filipa i Jakova i gvardijan Franjevačkog samostana u Vukovaru fra Ivica Jagodić.

Na sutrašnji dan obilježava se i 21. obljetnica uspješno obavljene mirne reintegracije 1998. godine, kada je završen proces okupiranih područja istočne Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema u ustavno-pravni poredak Republike Hrvatske.