Promoviranje tradicijskih vrijednosti te podizanje kvalitete življenja na selu jedan je od ciljeva projekta najuzornije hrvatske seoske žene koji je pokrenut prije 20 godina. Njime se u organizaciji Udruge Uzorne hrvatske seoske žene nastoji pomoći promociji vrijednosti i važnosti žena na selu s ciljem afirmacije i podizanja kvalitete seoskog života te očuvanja obitelji i kulturne baštine.

Ove godine Izbor najuzornije hrvatske seoske žene održat će se u Općini Pitomača u Virovitičko-podravskoj županiji 17. listopada, uoči Svjetskog dana seoske žene koji se obilježava 15. listopada.

Uvjeti za izbor su da žena ima između 25 i 65 godina, da je hrvatska državljanka,  da živi na selu i uživa ugled u svojoj sredini, ima lijepo uređeno kućanstvo i poljoprivredno gospodarstvo, proizvodi poljoprivredne proizvode ili rukotvorine te do sada nije sudjelovala na ovom natjecanju.

Znamo da u selima Podravine i Prigorja ima puno vrijednih i zanimljivih žena i vjerujemo da će se mnoge od njih prijaviti na ovo natjecanje. Natjecateljice očekuju vrijedne nagrade.

Prijave se primaju do 30. lipnja 2020. godine.