18 C
Vinkovci
Subota, 30. rujna 2023.

Počele tematske radionice u okviru programa “Prevenko”

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

PRONI Centar za socijalno podučavanje sa sjedištem u Osijeku provodi program pod nazivom “Prevenko“ s učenicima 8. razreda osnovnih škola, a obuhvaćene su OŠ Mitnica  Mitnica u Vukovaru, OO Nikole Tesle u Mirkovcima i OŠ Negoslavci.
Cilj programa je suzbijanje i sprječavanje pojave ovisnosti među djecom i mladima te eksperimentiranja sa sredstvima ovisnosti na području Vukovarsko-srijemske županije, a započinje s provedbom ciklusa radionica s učenicima na temu prevencije ovisnosti.
Tematske radionice obuhvatiti će 4 vrste ovisnosti – alkohol, droge, moderne tehnologije i kockanje, a cilj je podići razinu svijesti i informiranosti učenika o ovisnostima i štetnostima koje uzrokuju te ih potaknuti ih na aktivnu ulogu u provedbi preventivnih programa u školi temeljenu na vršnjačkoj metodologiji.
Ciklus radionica započeo je 21. rujna u OŠ Negoslavci, a početkom listopada ciklusi radionica bit će održani i u preostale dvije škole. Potom slijedi priprema učenika za provedbu vršnjačkih kampanja u školama, koje će se provesti tijekom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti, 15. studeni – 15.prosinca.
PRONI Centar za socijalno podučavanje nositelj je programa „Prevenko“, u trajanju od 3 godine, a partneri su: OŠ Mitnica, OŠ Nikole Tesle Mirkovci, OŠ Negoslavci, Policijska uprava Vukovarsko-srijemska, Udruga za borbu protiv ovisnosti “NE–ovisnost” iz Osijeka te Vijećem za prevenciju Grada Vukovara.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno