Pozivom: zavirite u arhivu TZ grada Vinkovaca danas su počeli prvi Dani otvorenih vrata vinkovačke Turističke zajednice. Mogućnost razgledanja arhive samo je jedan dio zanimljivog programa koji traje do četvrtka, 6 rujna.

“Poruka građanima je: Dođite nam! Zato smo i pokrenuli Dane otvorenih vrata jer se želimo približiti svim sugrađanima, a naravno i svim posjetiteljima. Posjetitelji se uglavnom informiraju gdje smo i dolaze do nas, ali često upravo naši sugrađani ne znaju točno što radimo, čime se bavimo, često se susrećemo i s nekim možda neobičnim pitanjima… Zato smo sve to htjeli objediniti kroz Dane otvorenih vrata kako bi naši sugrađani vidjeli ono što mi radimo i kako bi mi čuli njihovo mišljenje o tome. Uz mogućnost razgledanja naše arhivske građe imamo i različite prezentacije, predavanja, turističku šetnju gradom, program living history, a pokrećemo i jedan novi projekt: topoteku “Vinkovačke jeseni u virtualnom arhivu” jer upravo je manifestacija kojoj idemo u susret, manifestacija koja obilježava naš grad”, istaknula je direktorica Turističkog ureda TZ grada Vinkovaca Martina Matković.

Topoteka “Vinkovačke jeseni u virtualnom arhivu” projekt je čiji je nositelj Udruga Vinkovački šokački rodovi, a partneri su ICARUS Hrvatska, Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci te Turistička zajednica grada Vinkovaca. Projekt će biti predstavljen u srijedu, s početkom u 20 sati u velikoj gradskoj vijećnici, a već u četvrtak od 9 do 11 sati u prostorijama TZ Vinkovci građani se mogu pridružiti zajedničkom kreiranju virtualnog arhiva Vinkovačkih jeseni. “Naime, svaki građanin koji ima bilo kakav dokument koji je vezan za Vinkovačke jeseni, može ga donijeti  u navedeno vrijeme u naše prostorije gdje ćemo ga skenirati i uzeti potrebne podatke, a original vratiti vlasniku. Tako i njihova priča postaje dijelom arhive za nove generacije. “Vinkovačke jeseni u virtualnom arhivu” trajni su projekt čija će se građa stalno nadopunjavati, onako kako budemo dolazili do materijala”, istaknula je Martina Matković.