28 C
Vinkovci
Utorak, 23. srpnja 2024.

Početkom nove godine kreće i gradnja novog vrtića Mali princ

Više od autora

- vl promo-

Iz Grada Vinkovaca, točnije Odjela za investicije, fondove Europske unije i imovinu, dolaze nam najnovije vijesti vezane za infrastrukturni projekt „Izgradnja i opremanje područnog dječjeg vrtića “Mali princ“ s kuhinjom u gradu Vinkovci (NPOO.C3.1.R1-I1.01.0095) koji se financira iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO) 2021-2026. Kako pojašnjava Mirta Štrk izrađena je projektno tehnička dokumentacija za navedeni vrtić te je predan zahtjev za ishođenje građevinske dozvole. Nakon izdavanja građevinske dozvole za glavni projekt, kreće javna nabava za izvođenje radova Izgradnje i opremanja dječjeg vrtića, što se očekuje krajem ove godine, dok bi početak iduće godine bio ujedno i početak gradnje novoga vrtića“.

Više o izrađenom glavnom projektu i tehničkom opisu za vrtić pojasnila nam je projektantica Dora Gojković koja navodi: „Prema glavnom projektu veličina građevne čestice iznosi 6.276 m², dok je predmetna građevina samostojeća, i ukupne GBP 1.831,46 m². Građevina dječjeg vrtića je kapaciteta za 10 odgojno-obrazovnih skupina (tri skupine jasličke dobi (uzrast 12-36 mjeseci) i sedam skupina vrtićke dobi (uzrast 3-7 godina)), a građevina je projektirana prema Državnom pedagoškom standardu predškolskog odgoja i naobrazbe.“

Vanjski prostor (zelene površine) za igru bit će ograđen i siguran za djecu. Na zelenoj će se površini urediti i igralište koje će biti opremljeno spravama za igru i pitkom vodom. Hladoviti prostor će se osigurati sadnjom autohtonog visokog i niskog raslinja.

Iz Agencija za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA d.o.o., koja ujedno i pruža stručnu podršku u provedbi projekta „Izgradnja i opremanje područnog dječjeg vrtića “Mali princ“ s kuhinjom u gradu Vinkovci„ (NPOO.C3.1.R1-I1.01.0095) financiranog iz NPOO, navode kako naveden projekt ide prema planu i u skladu s ugovornim obvezama.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno