16 C
Vinkovci
Četvrtak, 30. ožujka 2023.

Početkom ožujka Jura Stublić i Film će u Tvornici tradicionalno pozdraviti proljeće

Više od autora

- vl promo-

Jura Stublić (Tvornica, pozdrav proljeću) [St]

Jura Stublić i grupa Film vraćaju se u Tvornicu kulture u subotu, 4. ožujka. Nakon kraće pauze jedan od najvećih glazbenika našeg podneblja ponovo će koncertno obilježiti skoro dolazak proljeća.

Čak i glazbenim laicima ime i pjesme Jure Stublića itekako su poznati. Jedan od najpoznatijih skladatelja i vokala ovih prostora na sceni je prisutan još od sredine 70tih. Već prvi singl grupe Film ‘Kad si mlad / Zajedno’ objavljen 1980. zajedno s klasikom ‘Neprilagođen’ donijeli su im veliku popularnost i utrli put prema debi albumu ‘Novo! Novo! Novo! Još jučer samo na filmu a sada i u vašoj glavi’. Do sredine 80-tih Film su objavili još tri kultna studijska albuma (Zona sumraka, Signali u noći i Sva čuda svijeta) te 15-minutni live mini LP ‘Film u Kulušiću – Live’ koji se smatra jednim od najboljih koncertnih snimaka u povijesti naše glazbene scene. Nakon albuma ‘Signali u noći’ u grupi dolazi do brojnih promjena te do kraja tog burnog desetljeća objavljuju još dva iznimna albuma ‘Sunce sja!’ i ‘Zemlja sreće’, a u sljedećem i velike hitove ‘E moj druže Beogradski’ i ‘Bili cvitak’.


Jura Stublić bez sumnje nosi jednu od najkreativnijih i najuzbudljivijih pjesmarica u povijesti naše rock scene. ‘Neprilagođen’, ‘Dijete ulice’, ‘Moderna djevojka’, ‘Zajedno’, ‘Zamisli život u ritmu muzike za ples’, ‘Kad si mlad’, ‘Rijeke pravde’, ‘Boje su u nama’, ‘Ti zračiš zrake kroz zrak’, ‘Signali u noći’, ‘Pjevajmo do zore’, ‘Sjećam se prvog poljupca’ samo su dio impresivnog repertoara ovog karizmatičnog frontmana i autora, jedinstvenog Jure Jupitera.

Pretprodajna cijena ulaznica iznosi 60 kn, a na dan koncerta 80 kn.

FILM: ZAMISLI ŽIVOT U RITMU MUZIKE ZA PLES [LIVE 1981]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno