18 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 3. listopada 2022.

Početna konferencija projekta “Zaželi” u općini Nuštar

Više od autora

- vl promo-


Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U okviru Operativnog programa razvoj ljudskih potencijala: Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava “Program zapošljavanja žena – “Zaželi”, Općini Nuštar dodijeljena su bespovratna sredstva u iznosu od 3.007.795 kuna. Program je već zaživio, a danas je održana i početna konferencija. “Za sada projekt odlično funkcionira. Nema nikakvih problema, žene su prezadovoljne, zadovoljni su i krajnji korisnici, a zadovoljni smo i mi na upravljanju projektom. Nema zaista nikakvih prigovora, sve reakcije i komentari su pozitivni i sve je u najboljem redu”, istaknula je Magdalena Sente, voditeljica projekta.

Početnoj konferenciji nazočio je i općinski načelnik Hrvoje Drinovac. Izrazio je zadovoljstvo provođenjem programa kroz koji su zaposlene 22 osobe, 20 koje brinu o krajnjim korisnicima te voditelj i asistent. Zaposlene žene brinu o 80 starijih osoba, ali potrebe su, kazao je Drinovac puno veće iz sada već dobro poznatoga razloga, odlaska mladih. Zbog toga je s udrugom “Budi uz mene” načinjen novi projekt i kandidiran na poziv Ministarstva rada i mirovinskog sustava, a trebao bi omogućiti skrb za još 80 osoba i zapošljavanje još 20 žena.

U ime zaposlenih žena Senka Vrselja iz Cerića istaknula je kako je projekt za svaku pohvalu, jer uz osiguran posao na određeno vrijeme nudi i mogućnost školovanja za njegovateljicu ili gerontodomaćicu, što je dodatni plus.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno