Kako nam je već svima poznato, snimateljska ekipa Vinkovačkih jeseni obilazi diljem Hrvatske sve KUD-ove koji su trebali doći ove jeseni u Vinkovce te ih kroz kratki film uključiti u ovogodišnju manifestaciju. Jučer su domaćini bili Varaždin i Čakovec, a snimanje se nastavlja danas u Koprivnici i Sisku.

Varaždin i Čakovec pokazali su se kao iznimno dobri domaćini, a vjerujemo kako će jednako biti i danas u Koprivnici i Sisku. Snimanje u Koprivnici započinje u 9 sati na Zrinskom trgu, a da se vidi raznolikost županije, domaćini su okupili dio nošnji iz Koprivničko-križevačke županije. Tako se tu našlo 11 nošnji, od okupno 27, a predstavit će ih KUD “Tomislav” Sveti Ivan Žabno, Križevci, Cirkvena, Peteranec, Koprivnica, Koprivnički Ivanec, Glogovac, Ždala i Đurđevac. U 14.30 započet će snimanje u Sisku, u atriju Sisačke tvrđave Stari grad gdje će nastup pred kamerama održati KUD Moslavec i KUD Ivančice.

Šesti je ovo dan snimanja videorazglednice 55. Vinkovačkih jeseni. Snimateljska ekipa će Hrvatsku obilaziti do petka, 4. rujna, a osim Varaždina i Čakovca danas, ugostit će ih još Požega, Slavonski Brod, Đakovo i Vinkovci u kojima je snimanje predviđeno za petak u 9 sati.