26 C
Vinkovci
Nedjelja, 23. lipnja 2024.

Počinju radovi u Frankopanskoj ulici u Nuštru

Više od autora

Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Iz Općine Nuštar za ovaj tjedan najavili su početak radova na sanaciji kolnika i izgradnji staze u Frankopanskoj ulici od spoja s Ulicom Nikole Šubića Zrinskog prema Vinkovačkoj ulici.

Ovaj projekt, rekao nam je nedavno načelnik Hrvoje Drinovac, realizira se spajanjem sredstava s dva natječaja Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Prvi natječaj je bio 2022. godine, a kandidirana je rekonstrukcija ceste u tom dijelu Frankopanske ulice. Troškovnik je bio oko 1,1 milijun kuna, a Općini Nuštar odobreno je 200 tisuća kuna.


Kako na svim natječajima prolazimo s nekih 15 do 20 posto ukupnoga iznosa pa tako i na ovome, a pripremamo izgradnju vrtića u Ceriću, unatoč odobrenim sredstvima nismo raspisali natječaj za Frankopansku ulicu. Međutim, u ovoj godini objavljen je novi natječaj na koji je prijavljena izgradnja pješačke staze, koja je također predviđena projektom za Frankopansku, za što je Općini odobreno 25.000,00 eura. Tako da smo tih 25.000,00 eura i onih 200.000,00 kuna, odnosno 26.000,00 eura, spojili, a ostali dio namirujemo iz proračuna i idemo u projekt izgradnje i ceste i staze u Frankopanskoj ulici“, pojasnio je Drinovac.

Uz najavu početka sanacije iz Općine mještane Frankopanske ulice mole za razumijevanje dok radovi traju.

Povezani članci

Posljednje objavljeno