2 C
Vinkovci
Nedjelja, 4. prosinca 2022.

Pod kakvim to zastavama stoje Hitchcockovci?

Više od autora

- vl promo-m_hitchcock_zastave_singl

Pjesma Zastave dolaze kao komentar na društvo u kojem živimo, u nekoliko kitica sažete najveće boljke hrvatskog društva, a sve pretočeno u žestoku svirku Jelene Vanjek (vokal), Jagora Blažića (bas), Siniše Štoreka (bubnjevi), Krunoslava Dobričevića-Krumpe (gitara) i Zorana Preradovića (gitara).

Nezadovoljstvo, bunt i rezignacija iskaču iz stihova kroz koje na površinu isplivavaju sve one svakodnevnosti s kojima se prosječan Hrvat susreće, a zagrebački punk garage rockeri HITCHCOCK poziva na otpor i odlazak – ako ne doslovni, onda bar onaj mentalni – odlazak od svih nedaća društva u sigurnost vlastitog svijeta gdje se neke stvari još uvijek mogu držati pod kontrolom.

‘U pjesmi Zastave osvrćemo se na nažalost uvijek aktualnu temu u kojoj je politika stavljena ispred čovjeka, a granice i nacionalnosti kroje sudbine ‘običnih ljudi’. Također, skrećemo pažnju da se sve politikantske opcije bilo koje boje uglavnom brinu samo o sebi zaboravljajući namjerno ili ne da bi trebali biti u službi naroda. Nezadovoljni takvom situacijom odlučili smo napisati ozbiljnu pjesmu,  iako smo mogli napisati još jednu u moru ljubavnih koje se danas prvenstvo nalaze u medijima.’ – rekao je o novom singlu gitarist Hitchcocka Zoran Preradović.

U pjesmi gostuju Shamso 69 (Brkovi) i Daniel Brdar (Mlinski kamen, Sleepyheads), a stihove i glazbu potpisuje Zoran Preradović.

 

AUDIO: Zastave

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno