18 C
Vinkovci
Subota, 25. lipnja 2022.

Pod utjecajem opojnih droga upravljao vozilom dok mu je ukinuta vozačka dozvola

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr
Prethodnog vikenda, od 15. do 17. siječnja, na području PU vukovarsko-srijemske evidentirano je sedam prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vinkovci, Mirkovci, Prkovci, Županja, Ilok, Otok, Tovarnik).

Kamere za nadzor brzine u navedenom razdoblju zabilježile su ukupno 44 prekršaja nepropisne brzine. U nedjelju su, oko 17,10 sati, u Vinkovačkoj ulici u Jarmini policijski službenici zatekli 36-godišnjeg vozača osobnog automobila riječkih registracijskih oznaka kako upravlja vozilom u vrijeme dok mu je ukinuta važeća vozačka dozvola te je pritom bio pod utjecajem psihotropnih tvari, što je utvrđeno preliminarnim testiranjem na opojne droge u organizmu. Vozač je uhićen i smješten u posebnu prostoriju te će biti doveden, uz optužni prijedlog na nadležni sud.

Iz policije ističu kako će i dalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.

U navedenom vremenskom razdoblju zabilježeno je 12 kršenja mjere samoizolacije.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno