Župan Božo Galić i gradonačelnik Otoka Josip Šarić danas su stavili svoje potpise na Sporazum o sufinanciranju radova na uređenju košarkaških igrališta Osnovne škole „Josipa Lovretića” iz Otoka i Osnovne škole „Vladimir Nazor” iz Komletinaca. Vrijednost radova procjenjuje se na 350 tisuća kuna, no konačna cifra utvrdit će se nakon provedenih postupaka javne nabave za odabir izvođača radova i stručnog nadzora nad izvođenjem radova.

Svaka ugovorna strana preuzima obvezu sufinanciranja 50 % od ukupne investicije, u maksimalnom iznosu od 175 tisuća kuna.

Podsjetimo, VSŽ je osnivač ukupno 41 osnovne škole na području županije te brine o potrebama istih. Uređenjem igrališta navedenih osnovnih škola na području Otoka, stvorit će se kvalitetan i siguran prostor za rast i razvoj djece te će se omogućiti bolji uvjeti za održavanje tjelesne aktivnosti u školama, kao i stvaranje prostora u kojem će djeca provoditi više slobodnog vremena na otvorenom. Potpisivanju sporazuma nazočila je v.d. pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i kulturu Vukovarsko-srijemske županije doc.dr.sc Jadranka Mustapić-Karlić, pročelnik Odjela za društvene djelatnosti i opće poslove grada Otoka Mirko Martinović, ravnateljica Osnovne škole „Josipa Lovretića” iz Otoka Marina Beuk i ravnateljica Osnovne škole „Vladimir Nazor” Komletinci Katica Novoselac.