24 C
Vinkovci
Srijeda, 19. lipnja 2024.

Snažna i važna već treća ovogodišnja kavica Plenkovića s Vinkovčanima

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

“Hrvati su razgrabili i nove trezorske zapise! Povjerenje koje poklanjaju državnim financijama i smjeru kojim vodimo veća nam je nagrada, veće priznanje nego poboljšana ocjena bilo koje svjetske agencije za kreditni rejting”, poručio je predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković na trećem ovogodišnjem druženju s Vinkovčankama i Vinkovčanima komentirajući Vladinu treću punudu trezorskih zapisa koje je upisalo 32 000 građana.

„Umjesto ciljanih 900 milijuna eura, uplaćeno je čak 1,02 mlrd eura! A da je Ministarstvo financija htjelo, iznos bi bio i veći. S pravom sigurni u ekonomsku i socijalnu stabilnost zemlje i ohrabreni vrlo snažnim, a kontinuiranim gospodarskim rastnaši su sugrađani iskoristili priliku koju im je Vlada iznova ponudila – da izvuku svoju štednju s računa i ulaganjem u državne vrijednosnice, oplemene ju s prinosom od 3,65-3,75%, s daleko većom kamatom nego u komercijalnim bankama. Sjajni odaziv za upis trezoraca stoga je i izazov za bankare – trebali bi se zapitati jesu li njihove kamatne stope dovoljno atraktivne. U nešto više od godinu dana ovo su već 4. vrijednosni papiri države koje su Hrvati mogli kupiti. I ne da su ih kupili, nego su ih – razgrabili! Već sada pripremamo nova izdanja“, najavio je pri završetku jednodnevne turneje po Slavoniji.

Posebnu naklonost uživao je među svojom “TikTokerskom” publikom, a oni su budućnost ove zemlje. S premijerom se na korzu tražila fotka više.

“Sigurna i napredna Hrvatska koja je u svim krizama znala očuvati stabilnost i osigurati pomoć i potporu svojim građanima, a istovremeno i stvoriti pretpostavke za snažan rast gospodarstva, plaća i mirovina, Hrvatska je koja nema alternativu”, nadovezao se domaćin, vinkovaki gradonačelnik i saborski zastupnik Ivan Bosančić.


Podsjetnik je ovo i na Europske izbore na koje će hrvatski građani izaći u nedjelju 9. svibnja kada ćemo kao jedna izborna jedinica birati dvanaest europarlamentaraca koji će zastupati naše interese u srcu Europe, u središtu donošenja odluka gdje Hrvatska kao punopravna, 28. članica stanuje već 11 godina.

“Unatoč svim otporima i podmetanjima, zadržat ćemo euroatlantski smjer zemlje i uz pomoć do sada nezapamćenih EU sredstava za koja smo se izborili nastaviti razvijati Hrvatsku”, poručeno je iz središta najstarijeg europskog grada.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno