10 C
Vinkovci
Četvrtak, 25. travnja 2024.

Poduzetnici poručuju: neka nam 2024. bude kao 2023. i svi ćemo biti sretni i zadovoljni

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Zadnji je tjedan uoči Božića pa je gradonačelnik Grada Vinkovaca Ivan Bosančić iskoristio priliku i okupio na jednom mjestu sve gospodarstvenike, lokalne poduzetnike, predstavnike udruga i gradskih ustanova kako bi im zahvalio na svemu što su učinili za razvoj i napredak našeg grada u 2023. godini. U pozdravnom govoru istaknuo je kako danas u globalnom svijetu, gdje je tržište nemilosrdno, nije lagano biti na čelu tvrtki koje čine sve da bi naš grad bio napredniji i bolji, a zahvalio se i što sugrađani kod njih, poduzetnika i obrtnika, zarađuju plaće i na taj način prehranjuju svoje obitelji na području grada Vinkovaca.

„Prvo želim zahvaliti na 2023. godini i nesebičnom angažmanu, na stvaranju novih vrijednosti, na zapošljavanju naših sugrađana, na izgradnji grada jer bez stvaranja novih gospodarskih djelatnosti i njihova angažmana ni grad ne bi bio tako uspješan i napredan. Mi smo tu da bi stvarali povoljnu gospodarsku klimu za njih i nadam se da uspijevamo u tome. Kad se pogledaju brojke, vidljivo je da svi rastu; i u zapošljavanju i u prihodima, a sretan sam da i mi možemo bar malo tome doprinijeti. Hvala i svima onima koji doprinose da društveni, gospodarski i kulturni život grada bude ovako dobar i kvalitetan te da raste iz godinu u godinu. I još mi je preostalo na kraju poželjeti svim poduzetnicima i obrtnicima i njihovim obiteljima blagoslovljen Božić i uspješnu 2024. godinu te da naši Vinkovci budu lokomotiva cijele županije”, poručio je na domjenku gradonačelnik Bosančić.

U ime svih poduzetnika, obrtnika i u konačnici gospodarstvenika s područja Vinkovaca riječ je dobio i Petar Šimić koji je istaknuo kako možemo biti ponosni na sve što smo napravili u godini na izmaku.


„Da bi se ostvario dobar rezultat, bez obzira na sve prepreke koje su se javljale, važna je sinergija jedinica lokalne samouprave, regionalne samouprave i Vlade RH. Uspjeli smo u tome poštujući slijed i niz koje gospodarstvo traži. Uspjeli smo i zahvaljujući gradonačelniku i njegovom timu što su omogućili sve ono što je potrebno poduzetnicima i obrtnicima u ovom gradu. Razvoj grada je vidljiv i svatko tko hoće biti realan i iskren reći će da Vinkovci rastu. A rastu, naravno, ako raste i gospodarstvo, a ono je vidljivo raslo u prethodne 3,4 godine i na to sam ponosan”, ističe Petar Šimić uz poruku da nam sljedeća godina bude uspješna kao ova i svi će biti sretni i zadovoljni.

A zadovoljna ovom godinom je i Svjetlana Jukić, vlasnica Obiteljskog doma „Eva” u Vinkovcima: „Godina je bila dosta dobra. Poslije Nove godine otvaramo još jedan dom. Jako smo zadovoljni Gradom koji nam pruža veliku potporu kako bi naši bolesni i ograničeni ljudi bili dio ovog grada sudjelujući u raznim društvenim aktivnostima.”

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno