27 C
Vinkovci
Nedjelja, 26. lipnja 2022.

Poduzetnički impuls dokaz da su Vinkovci tržište koje ima budućnost

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr
Kroz tri mjere u okviru planiranih programa, poduzetnike je Grad Vinkovci pomogao s milijun i pol kuna u 2020. godini.

„Znamo, prošla je godina bila izuzetno teška. Gotovo dva mjeseca naši mikropoduzetnici kojima su i namijenjene bili su zatvoreni. Međutim trend koji nastojimo uspostaviti kroz naše mjere i program poticanja poduzetništva jest upravo gurati te najmanje i pomoći im u njihovom opstanku i razvoju”, istaknuo je pročelnik za gospodarstvo Hrvoje Niče. Nikome ne može biti cilj samo opstanak, dodaje. Raduje ih što su na Mjeri 1, koja je financijski i najznačajnija, dodijelili gotovo 1,2 milijuna kuna poduzetnicima koji su preuzeli u teškoj godini obvezu povećati plaće zaposlenicima za 10% što zaista nije mala stvar i što definitivno govori o pozitivnim trendovima u Vinkovcima, pohvaljuje Niče.

“To potvrđuje da naši poduzetnici vjeruju u razvoj svog poslovanja na području grada, ali i definitivno dokazuje da su Vinkovci tržište koje ima budućnost,”ocjenjuje.

U ovoj godini planirano je 3 milijuna i 50 tisuća kuna u programu, a sredstva su gotovo već i preusmjerena u poduzetnički impuls grada – od ugostitelja kojima je početkom godine sufinanciran dio troškova s više od 800 000 kuna preko proljetne mjere koja je za 150 zaposlenika imala obvezu povećanja plaće u visini 10%, kaže.

U tri godine koliko mjera egzistira, 350 ljudi na području Grada Vinkovaca ima plaću uvećanu za spomenuti postotak, što u Gradu vjeruju da čini dodatni poticaj. Po priljevu sredstava, bit će ovo godina u rangu gospodarski rekordne 2019.g. kada je riječ o vinkovačkom poduzetništvu, uvjeren je resorni pročelnik Hrvoje Niče.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno