21 C
Vinkovci
Petak, 30. rujna 2022.

Pogledajte na YouTubeu Mayales uživo u njihovom Katran sessionsu

Više od autora

- vl promo-Od danas su na dostupne četiri pjesme grupe Mayales nastale tijekom live sessiona u zagrebačkom Katranu. Vodećem, autorskom trojcu Petru Beluhanu, Vladimiru Mirčeti i Luki Gečeku pridružili su se producenti njihova posljednjeg albuma ‘Simbol za sunce’ Jura Ferina (klavijature) i Pavle Miholjević (gitara) te Roni Nikolić na basu i Edi Grubišić Cipal na klavijaturama i izveli su pjesme ‘Most’, ‘Simbol za sunce’, ‘Dođi tu’ i ‘Među tajnim tajnama’. Osnovna zamisao benda je objaviti ove godine DVD na kojem bi se između ostalog našao i ovaj Katran sessions kako bi se dolično proslavilo 25 godina od nastanka sastava.

‘Koliko je topla preporuka preslušati live izvedbe po redu koji sugerira i Mayales na Youtube stranici (dakle; ‘Dođi tu’, ‘Simbol za Sunce’ (ft. Valerija Nikolovska), ‘Most’ i ‘Među tajnim tajnama’), od Mirčetinih floydovskih gitarskih pasaža, preko Valerijinog ‘pečata’, te u country uronjen ‘Most’, do eteričnog ‘izlaza’ s ‘Među tajnim tajnama’, toliko ekspresno dođe i razočarenje zašto se session sastoji od samo četiri pjesme, kao i to da bi bilo dobro čuti i neke pjesme s albuma ‘2’ u tako zaraznom i kvalitetnom ruhu u kojem Mayales ‘upoznaje’ Floyde.’ rekao je Zoran Stajčić glazbeni kritičar portala Ravnododna.

Za video doživljaj pobrinuo se Radislav Jovanov Gonzo, a vokalnu podršku Petru Beluhanu dali su odlični ženski prateći vokali među kojima treba izdvojiti već desetljećima izvrsnu Valeriju Nikolovsku i vokalno prepoznatljivu Nikolinu Kovačević.

‘No nekako se daleko važnijim čini da je ovaj javno dostupan materijal izvrstan teaser za koncert u Velikom pogonu Tvornice kulture najavljen za 20. travnja. Jer sudeći po umješnoj izvedbi i ‘onom nečem u zraku’ tijekom sessiona što je i Gonzo uhvatio kamerom, ako konstelacija zvijezda i međusobna kemija proradi na isti način u Tvornici, onda je pred nama svakako jedan od značajnijih ovogodišnjih koncerata u gradu.’  kaže Z. Stajčić.

Ulaznice za koncert u Tvornici možete pronaći na Entrio i Eventim. Cijena ulaznice je 70 kuna, a na dan koncerta 90 kuna.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno