Foto: Aqauarius Publishing press
Manchester United jedan je od najuspješnijih nogometnih klubova u Engleskoj, ali i svijetu. Ad Hoc Films i redatelj Mat Hodgson udružili su se s jednim od najpoznatijih Unitedovih igrača, Ericom Cantonom, kako bi nam ispričali legendu o “Crvenim vragovima”. Glazbu za ovaj dokumentarni film potpisuje nagrađivani kompozitor, Britanac, George Fenton.
“United Way” priča priču o Manchester Unitedu, osvrćući se na porijeklo kluba i fokusirajući se na niz odlučujućih trenutaka u povijesti onoga što je postalo institucija engleskog nogometa. “United Way u srcu je priča o ljudima. Postavljen je u pozadini četiri dinamična desetljeća promjena na terenu i izvan njega.”
Osim Erica Cantona u dokumentarcu se pojavljuje niz legendi Manchester Uniteda. Među njima su David Beckham, Ole Gunnar Solskjaer i Ryan Giggs, a doprinos daju i Peter Schmeichel, Nicky Butt i Teddy Sheringham. Tu su i prilozi onih koji su prije njih postavili temelje, poput Bryana Robsona, Briana Kidda, Rona Atkinsona i pokojnog Tommyja Dochertyja.
Dokumentarni film možete pogledati putem platformi Sky Go ili Now TV.