Godzilla 2: Kralj zvijeri se odvija pet godina nakon događaja viđenih u filmu “Godzilla” iz 2014. što zapravo nije ni izbliza dovoljno vremena da se ljudi pomire s otkrićem Godzille, i saznanjem da s tim stvorenjem moraju dijeliti planet.

“Svijet reagira na Godzillu kao i na bilo koji drugi zastrašujući događaj – s pretjerivanjem.” – izjavio je redatelj filma Michael Dougherty (Krampus, Trick ‘r Treat). Godzilla nije bila viđena nakon destruktivnog finala “ali prisutna je paranoja i beskonačne spekulacije da li je jedina svoje vrste ili smo ugroženi i od ostalih primjeraka njezine vrste.”

Film će tu situaciju ubrzo razjasniti, jer postoje još barem tri velike zvijeri, točnije troglavi King Ghidorah, gigantski insekt Mothra i leteće čudovište Rodan.

Nova priča prati herojske poduhvate kriptozoološke agencije Monarch, dok se njezini članovi sukobljavaju s ogromnim čudovištima, uključujući i moćnu Godzillu koja se pak sukobljava s Mothrom, Rodanom i ultimativnim neprijateljem troglavim Kingom Ghidorahom. Kada se ponovo uzdignu te drevne supervrste, za koje se smatralo da su samo mitovi, dolazi do borbe za prevlast, što će preživljavanje čovječanstva staviti pod veliki upitnik…

Godzilla 2 Kralj zvijeri u kina stiže u distribuciji Blitz filma u svibnju 2019. godine, a prvi ttrailer možete pogledati u nastavku. Treba spomenuti i da je redatelj najavio manje poveznice s idućim filmom – Godzilla vs. Kong koji bi trebao stići 22. svibnja 2020. godine. [Inverzija.net]