FOTO: MUP

Kako izvješćuju iz Ministarstva unutarnjih poslova, policija nastavlja s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, činjenjem kojih se događaju najteže prometne nesreće s teško ozlijeđenim i poginulim osobama. Stoga su ove aktivnosti posebno usmjerene i prema ponavljačima teških prekršaja u prometu.

U kontrolu prometa uključen je maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa, odnosno uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, uređaji za nadzor brzine, testeri za droge i slično.

Inače, u razdoblju od 09. do 11. kolovoza na prometnicama Republike Hrvatske dogodilo se 100 prometnih nesreća s nastradalim osobama. U tri nesreće smrtno su stradale tri osobe. Ozlijeđeno je ukupno 159 osoba. Stoga se i poduzimaju mjere usmjerene na povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu nastavlja, pa se tako od 12. do 18. kolovoza provodi pojačan nadzor brzine na svim prometnicama. Slijedom navedenoga, iz MUP-a ponovno pozivaju sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa, jer prevelikom sigurnošću u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija se može dogoditi u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život.