6 C
Vinkovci
Srijeda, 30. studenoga 2022.

Pojačani nadzor na mjestima rezerviranim za parkiranje vozila s invaliditetom

Više od autora

- vl promo-


Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

U okviru obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, Policijska uprava vukovarsko-srijemska provest će, dana 3. prosinca, pojačani nadzor u cestovnom prometu – na mjestima rezerviranim za parkiranje osoba s invaliditetom.

Akcija će se provesti u svrhu obuhvata vozila zatečenih kao nepropisno parkirana na mjestima namijenjenim za parkiranje vozila kojima se koristi osobe s invaliditetom. Aktivnosti se provode s ciljem postizanja jednakosti u ostvarivanju ljudskih prava i sudjelovanju osoba s invaliditetom u društvu.

Jednako tako, u svrhu promicanja razumijevanja problematike invaliditeta i mobilizacije, podrške koja omogućuje dostojanstvo, ostvarenje prava i dobrobiti osobama s invaliditetu, kao i podizanje svijesti o veličini i posljedicama invaliditeta za osobu i društvo u cjelini.

Iz policijske uprave apeliraju na vozače da vode računa o svojim sugrađanima s invaliditetom te da ne parkiraju na njihova mjesta tijekom cijele godine. Za navedeni prekršaj propisana je novčana kazna u iznosu od 700 kn.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno