22 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 5. lipnja 2023.

Pojavila se prva fotografija nove ekranizacija Fahrenheita 451

Više od autora

- vl promo-

Prva fotografija iz remakea, ili bi bolje bilo reći nove adaptacije distopijskog romana ‘Fahrenheit 451’ Raya Bradburyja, dostupna je odnedavno i prikazuje Michaela B. Jordana i Michaela Shannona kao vatrogasce budućnosti koji su svoj poziv gašenja požara zamijenili onim spaljivanja knjiga.

U budućnosti TV medij je postao opijat, a povijest je zabranjena. Priča prati Montaga (Jordan), mladog vatrogasca, koji napušta svoj poziv, bori se protiv mentora Beattyja (Shannon) i pokušava povratiti svoju ljudskost.


Roman je već jednom dospio na celuloidnu traku i to 1966. u režiji Francoisa Truffauta, a novu verziju je pod okriljem HBO-a režirao Ramin Bahrani (99 Homes, At Any Price). Svojevrsni spin na cijelu priču je imao i ‘Equilibrium’ Kurta Wimmera iz 2002. sa Christianom Baleom u glavnoj ulozi. Materijal je to koji je itekako aktualan danas, kada je televizija postala neizostavan ‘subjekt’ u svakom domaćinstvu. Datum premijere još nije poznat, a u filmu glume još Laura Harrier, Sophia Boutella i Lilly Singh. [Filmofil]

FAHRENHEIT 451, TRAILER [1966]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno