16 C
Vinkovci
Utorak, 27. rujna 2022.

Pojavljuje se sve veći broj nezavisnih kandidata

Više od autora

- vl promo-


Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

Priča oko ovogodišnjih lokalnih izbora sve je zanimljivija i zanimljivija, a jedno je sigurno – nezavisnih kandidata je sve više i više. Ovih dana, naime, stigao je odgovor trenutnog načelnika Privlake Darka Galića koji je na toj dužnosti puna tri mandata, a kojeg će kao kandidata HDZ-a na svibanjskim izborima ipak zamijeniti Ivan Pejaković. Galić je najavio izlazak na nadolazeće lokalne izbore kao neovisni kandidat nakon, kako kaže, izborne prijevare na unutarstranačkim izborima na kojima su novoprimljeni članovi, koji nisu iskreni članovi HDZ-a, nego su se učlanili samo sa svrhom izborne prijevare, odbacili sve ostale dugogodišnje i iskrene članove stranke. Samim time što na izbore ide kao samostalni kandidat Darko Galić više neće biti član HDZ-a, takva su pravila u toj stranci.

Malo kompliciranija je situacija u Županji gdje je Damir Juzbašić, ravnatelj Robnih rezervi i donedavni predsjednik gradskog HDZ-a, u izbornu utrku za županjskog gradonačelnika također odlučio ući kao nezavisni kandidat.

Razlog tomu je što je odlučeno kako će ispred HDZ-a po povjerenje birača Davor Miličević, trenutni gradonačelnik koji je upravo od Juzbašića izgubio unutarstranačku bitku. I u Juzbašićevu slučaju takav rasplet znači izbacivanje iz stranke. U Ivankovu je pak Marko Miličević dobio ne protukandidata, nego protukandidatkinju. HDZ će mu na predstojećim lokalnim izborima suprotstaviti Branku Raić-Sudar, odvjetnicu s dugogodišnjim iskustvom u tom zanimanju, izvijestili su iz općinskog HDZ-a. Također, općinski odbor jednoglasno je, ističu, podržao i kandidaturu Damira Dekanića za vukovarsko-srijemskog župana.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno