OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv osmorice okrivljenika u slučaju premlaćivanja mladića iz Andrijaševaca, objavljeno je danas na stranicama DORH-a.

Na temelju kaznene prijave Policijske postaje Vinkovci, stoji u priopćenju, protiv prvoosumnjičenika (1999.) zbog kaznenog djela osobito teška tjelesna ozljeda i prema maloljetniku (2001.) zbog kaznenog djela pokušaj teške tjelesne ozljede, te protiv osmorice osumnjičenika (1996., 1999., 1998., 2000., 2000., 1997., 1999. i 1995.) i prema pet maloljetnika (2001., 2000., 2002., 2002. i 2001.) zbog kaznenog djela sudjelovanje u tučnjavi, Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru provelo je dokaznu radnju prvog ispitivanja prvoosumnjičenika te je na prijedlog ovog državnog odvjetništva pred sucem za mladež Općinskog suda u Vukovaru ispitan maloljetnik, nakon čega je ovo državno odvjetništvo donijelo rješenje o provođenju istrage protiv osam okrivljenika, a u odnosu na prijavljene maloljetnike će se u posebnom predmetu postupiti sukladno odredbama Zakona o sudovima za mladež.

Postoji osnovana sumnja, navodi se, da je 22. kolovoza 2018. u 01,42 sati u Vinkovcima prvookrivljenik; nakon što je prethodno sa svojim prijateljima (od drugookrivljenika do šestookrivljenika) i tri prijavljena maloljetnika, radi osvete zbog prethodnog sukoba u Rokovcima, putem društvene mreže dogovorio fizički obračun sa sedmookrivljenikom i osmookrivljenikom, žrtvom i drugom dvojicom prijavljenih maloljetnika, u cilju da teško povrijedi mušku osobu (1997.), koja je bila u društvu sedmog i osmog okrivljenika. Osnovano se sumnja da je stisnutom šakom tom muškarcu zadao udarac u predjelu lica pri čemu je ovaj pao na tlo i zatiljkom udario u betonsku podlogu te zadobio teške i po život opasne ozljede.

Preostali okrivljenici, osnovano se sumnja, sudjelovali su u navedenoj tučnjavi odnosno međusobno su si zadavali udarce nogama i rukama te stojeći u neposrednoj blizini pružali podršku članovima svoje grupe u obračunu sa suprotstavljenom grupom.

Postoji osnovana sumnja da je ispitani maloljetnik (2001.) tijekom navedene tučnjave, u cilju da teško tjelesno ozljedi drugog maloljetnika (2001.), zadao mu dva udarca u glavu, uslijed kojih je ovaj pao na tlo, nakon čega gdje mu je zadao još pet udaraca nogom u predjelu desnog ramena i leđa zadavši mu tjelesne ozljede.

U navedenom sukobu, poznato je, teško je stradao I.M. iz Andrijaševaca (21), koji je hitno prevezen u KBC Osijek. Njegovo zdravstveno stanje se, u međuvremenu, pogoršalo. U tučnjavi je sudjelovalo 13 mladića, od kojih je pet maloljetnika.