Jučer, 1. veljače, u ranim jutarnjim satima na graničnom prijelazu Tovarnik policijski službenici i djelatnici carine pregledom teretnog vozila vinkovačkih registracijskih oznaka, pronašli su u tovarnom prostoru 238 000 kutija cigareta bez nadzornih markica Ministarstva financija RH. Teretnim vozilo upravljao je 34-godišnjak iz Karlovačke županije, a kutije cigareta bile su skrivene u kartonskim kutijama koje su bile djelomično ispunjene prijavljenom robom u deklaraciji – staklenim čašama.

Trošarinska vrijednost cigareta procjenjuje se na preko 5 milijuna kuna. Teretno vozilo i cigarete oduzeli su djelatnici carine, a 34-godišnjak je uhićen te je danas, uz kaznenu prijavu za kazneno djelo Izbjegavanje carinskog nadzora, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Danas je PU vukovarsko-srijemska na graničnom prijelazu Tovarnik u suradnji s Carinskom upravom Osijek održala konferenciju za medije povodom spriječenog krijumčarenja znatne količine cigareta namijenjene nezakonitoj prodaji u zapadnoj Europi.

Dovršena su kriminalistička istraživanja nad 20-godišnjakom iz Vukovara zbog sumnje da je počinio produljeno kazneno djelo Krađa (iz jedne trgovine otuđio više parfema, a iz druge raznovrsne predmete), kao i nad 43-godišnjakom iz Šarengrada koji je početkom siječnja provalio u vikendicu i otuđio predmete koji su vraćeni vlasniku.