25 C
Vinkovci
Petak, 29. rujna 2023.

Pola milijuna kuna za đakovačku tvrtku

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Na natječaju Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta pod nazivom “Inovacije novonastalih malih i srednjih poduzeća (MSP)” Đakovačka tvrtka Tavu d.o.o. dobila je gotovo 500.000 kuna za inovativnu pčelarsku vagu Sunbee koja će pratiti prinos meda, temperatura unutar i izvan košnice, vlaga i tlak zraka.

Cilj ovog natječaja je razvoj novoosnovanih poduzeća i uspješan prijenos inovativnih ideja u tržišno uspješne poslovne poduhvate te stvaranje novih inovativno orijentiranih poduzeća s potencijalom rasta i izvoza. Namjena natječaja je poticanje ulaganja neophodnih za primjenu, komercijalizaciju rezultata istraživanja, razvoja i inovacija do kojih su došla mala i srednja poduzeća, u suradnji s drugima ili putem transfera znanja i tehnologije, u poslovne aktivnosti i pokretanje proizvodnje na temelju primijenjenih rješenja.

Ukupna vrijednost samog projekta je 603.649 kuna, a udio europskih sredstava dodjeljenih za razvijanje pčelarske vage, iznosi 476.882,71 kuna. Rezultati projekta su nabava proizvodne opreme, licenci i uvođenje novog proizvoda na tržište, a do 2019. godine planirano je otvaranje jednog radnog mjesta.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno