Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 25. obljetnice Vojno redarstvene akcije „Oluja“ na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata čelnici Vukovarsko – srijemske položili su vijence i odali počast poginulima. U svojoj izjavi novinarima župan Vukovarsko – srijemske županije Božo Galić kazao je kako je ovo bitan dan za Hrvatsku i sve hrvatske građane.

“Toga dana, 5. kolovoza 1995. godine dogodila se velika pobjeda Hrvatske vojske kojom je oslobođen velik dio hrvatskog teritorija. Mi se ovdje danas u Vukovaru zahvaljujemo svim hrvatskim braniteljima koji su u „Oluji“ svoje živote dali za Hrvatsku te time omogućili mirnu reintegraciju. Svim braniteljicama i braniteljima čestitamo Dan hrvatskih branitelja.”, rekao je župan Galić.

Uz članove izaslanstva Županije, vijence su položili i svijeće zapalili i izaslanstva Ministarstva obrane i Glavnog stožera oružanih snaga Republike Hrvatske koje je predvodio brigadir Dragan Pondeljak iz Zapovjedništva GOMBR Vinkovci, te PU vukovarsko-srijemska koju je predvodio voditelj Operativno- komunikacijskog centra Vinkovci Miro Bradić.

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća molitvu je predvodio župnik župe sv. Filipa i Jakova i ​vukovarski​ gvardijan​ fra Ivica Jagodić.