18 C
Vinkovci
Nedjelja, 3. srpnja 2022.

Policija 22-godišnjaku iz Srijemskih Laza zaplijenila oružje te zastave i kape s neprimjerenim simbolima

Više od autora

- vl promo-

Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske provedeno je ukupno 138 nadzora pridržavanja mjera propisanih Odlukom Stožera civilne zaštite RH u različitim objektima (ugostiteljski objekti, noćni klubovi, prodavaonice i dr.), pri čemu nismo evidentirali kršenja. U tom periodu evidentirano je sedam kršenja mjere samoizolacije za koje su počiniteljima izdani prekršajni nalozi sukladno Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, izvješćuju iz policije.

Također, slijedom prikupljenih saznanja o isticanju simbola kojima se remeti javni red i mir na objavljenim fotografijama na profilu 22-godišnjaka na društvenoj mreži Facebook, policijski službenici su 25. siječnja, temeljem naloga Općinskog suda u Vinkovcima, obavili pretragu doma i drugih prostorija u Srijemskim Lazama, kao i osobnog automobila 22-godišnjaka. Pretragom je pronađeno i oduzeto više zastava različitih veličina i kapa s neprimjerenim simbolima, 65 komada streljiva različitog kalibra te poluautomatska puška bez zatvarača.

Protiv 22-godišnjaka policija će podnijeti optužne prijedloge zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana nadležnom državnom odvjetništvu. Iz policije ističu i kako su policijski službenici Policijske postaje Vinkovci dovršili kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Teške krađe. Istraživanjem je utvrđeno kako je 19-godišnjak u večernjim satima 28. ožujka 2020. godine provalio u trgovinu mješovite robe u Ulici bana Josipa Jelačića u Vinkovcima iz koje je otuđio veću količinu raznih cigareta, alkoholnih pića i slatkiša. Počinjena materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna. Protiv 19-godišnjaka policija će podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo Teška krađa nadležnom državnom odvjetništvu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno