24 C
Vinkovci
Utorak, 5. srpnja 2022.

Policija će od ponedjeljka pojačano nadzirati teretna vozila i autobuse

Više od autora

- vl promo-

Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

U tjednu od 8. do 14. veljače, na svim prometnicama Vukovarsko-srijemske županije, prometna policija provodit će preventivno-represivnu akciju pojačanog nadzora teretnih vozila i autobusa, javljaju iz PU vukovarsko-srijemske. Akcija se provodi u svim zemljama članicama ROADPOL-a, odnosno mreže europskih prometnih policija, koji tijekom cijele kalendarske godine, jednom mjesečno odredi tjedan u kojem će sve članice pojačano postupati po određenim ugrožavajućim čimbenicima i izravnim uzročnicima prometnih nesreća s težim posljedicama, kao što je primjerice pojačanom postupanju po prekršajima nepropisne brzine kretanja vozila, konzumacije opojnih droga i alkohola, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobilnog uređaja i drugih.

“U tjednu pojačanog nadzora teretnih vozila i autobusa kontrolirat će se, prije svega, prijevoz opasnih tvari, vrijeme odmora i vožnje vozača te ostala kaznena djela i prekršaje koji su najviše povezivi sa ovom “prometnom delinkventnom” sferom”, upozoravaju iz policije.

Inače, u prošlogodišnjoj ROADPOL-ovoj akciji nadzora teretnih vozila i autobusa provedenoj od 10. do 16. veljače 2020. godine, prometna policija PU vukovarsko-srijemske kontrolirala je ukupno 80 teretnih vozila i šest autobusa te primijenila ukupno 29 represivnih mjera prema vozačima teretnih vozila i autobusa zatečenima u prekršaju.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno