Policijska uprava vukovarsko-srijemska je u vremenu od 22 sata 15. travnja do 22 sata 16. travnja, nije zaprimila niti jednu dojavu o kršenju mjera samoizolacije. Također, izvršenim redovitim provjerama policijski službenici nisu utvrdili kršenje samoizolacije.

Do sada je PU vukovarsko-srijemska zaprimila 194 dojave i utvrdila kršenje mjera samoizolacije u 53 navrata.

Prilikom provođenja nadzora mjera iz Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, u vremenu od 22 sata 14. travnja do 22 sata 15. travnja, na nadzornim punktovima na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske, policijski službenici su utvrdili kršenje tih mjera iz spomenute odluke u 26 navrata.

Osobe zatečene bez ovjerene i potpisane propusnice za ulazak i izlazak s područja prebivališta, odnosno stalnog boravišta, policijski službenici su upozorili i uputili u obvezu njenog ishođenja te odvraćali nazad na mjesto prebivališta.

U dosadašnjem izvještajnom periodu, od početka primjene ove Odluke, PU vukovarsko-srijemska je zatekla 573 osobu bez odgovarajuće propusnice za napuštanje mjesta prebivališta.