- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

Iz PU vukovarsko-srijemske javljaju kako su policijski službenici ove policijske uprave 18. veljače 2021. godine u Vinkovcima na 3 različite adrese utvrdili ispisane neprimjerene grafite na objektima. Tako je 18. veljače nadležnoj policijskoj postaji 65-godišnji Vinkovčanin prijavio da je obiteljska kuća u Vinkovcima, u ulici Josipa Matasovića, obojena neprimjerenim grafitima korištenjem svjetlo plave boje. “Isto tako smo 18. veljače u Vinkovcima, ulica Hansa Dietricha Genschera, uočili neprimjerene grafite ispisane crnom lak bojom na zidanom dijelu ograde vinkovačkog nogometnog stadiona, u pogledu kojeg će ovlaštena osoba u Gradu Vinkovci podnijeti odštetni zahtjev. Na posljetku istog dana, u Vinkovcima, Trg bana Josipa Šokčevića, na zidu ograde dvorišta Općinskog suda, pronađen je neprimjereni grafit ispisan crnom lak bojom. Ovlašteni predstavnik Općinskog suda podnijeti će odštetni zahtjev”, ističu iz policije.

Policija je na svim navedenim destinacijama provela očevid te se poduzimaju mjere i radnje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti te će se podnijeti odgovarajuće kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Razlog ovim natpisima mogao bi biti podatak s posljednje sjednice Nadzornog odbora  Cibalije, na kojem je priopćeno kako je klupski račun blokiran od strane tri različita subjekta. Financijski najteža od tri aktualne blokade je ona u iznosu od oko 350.000 kuna koju potražuje UTO Cibalia u čijem su najmu bili Gradski kućar i kafić na stadionu, vlasnice Mire Bošković. Klub je iz tih razloga angažirao i odvjetnički ured koji je dobio za zadatak osporiti navedeni iznos kao neosnovan.