- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

U obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom uključila se i Policijska uprava vukovarsko-srijemska. Tom su prilikom, naime, apelirali na građane da im dojave ukoliko primijete da je netko zauze invalidsko mjesto, a sam nema invalidsku oznaku u automobilu.

“Provedenim aktivnostima prometne policije na Međunarodni dan osoba s invaliditetom i pored najave pojačanog nadzora parkiranja na mjesta za osobe s invaliditetom, utvrđena su 22 prekršaja, 9 na području Grada Vinkovaca, 11 na području Grada Vukovara i 2 prekršaja na području Grada Županje. Vozači koji su vozilo parkirali na mjesto označeno znakom pristupačnosti za takvo kršenje prometnih propisa nisu imali opravdan razlog”, javljaju iz PU vukovarsko-srijemske.

Podsjećaju da kazna za nepropisno parkiranje iznosi 300 kuna, a kazna za nepropisno parkiranje na mjesto predviđeno za vozače osobe s invaliditetom čak 700 kuna. “Apeliramo i nadalje na građane da poštuju prometna pravila kako bi na siguran način sudjelovali u prometu na cestama, a posebice pokazali primjerenu razinu svjesnosti za potrebe vozača s invaliditetom”, poručuju iz policije.