23 C
Vinkovci
Utorak, 16. kolovoza 2022.

Policija najavljuje pojačan nadzor prometa tijekom vikenda

Više od autora

- vl promo-

Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

U vremenu od listopada 2019. godine do 9. rujna 2020. godine provaljeno je u nenastanjenu obiteljsku kuću 68-godišnjakinje iz koje su otuđeni invalidska kolica i dijelovi namještaja, čime je vlasnica oštećena za iznos od nekoliko desetaka tisuća kuna, javljaju iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske. U tijeku je kriminalističko istraživanje radi pronalaska počinitelja i otuđenih predmeta.

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirane su i četiri prometne nesreće, od čega tri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta, jedna u Otoku i dvije u Vinkovcima, te jedna prometna nesreća u kojoj su jedna osoba teže i jedna osoba lakše ozlijeđene, u Vukovaru.

Naime, jučer, 9. rujna oko 21,30 sati u blizini Vučedola, 27-godišnjak je, uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila, u zavoju izgubio nadzor nad upravljačem osobnog automobila vukovarskih registracijskih oznaka te sletio u odvodni kanal i udario u zemljanu površinu. U prometnoj nesreći 27-godišnji vozač je teže ozlijeđen, dok je 39-godišnja putnica na prednjem sjedištu lakše ozlijeđena, a što je utvrđeno u vukovarskoj bolnici. Vozaču slijedi obavezni prekršajni nalog. Iz policije najavljuju i pojačani nadzor prometa 12. i 13. rujna na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske. “Svakodnevnim praćenjem događaja u prometu na cestama, evidentna je pojačana konzumacija alkoholnih pića i upravljanje vozilima sa prisutnošću alkohola u organizmu. Tijekom proteklog vikenda, od 4. do 6. rujna, zatečeno je 17 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu koji su spriječeni u daljnjoj namjeri upravljanja vozilom, a tri vozača su smještena u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva s ciljem zaštite života i imovine građana. Unatoč zapriječenim većim novčanim kaznama i posljedicama prekršajnih odluka, pojedinci se i nadalje odlučuju na upravljanje vozilima nakon konzumacije alkoholnih pića, lijekova i opojnih droga, a naročito u dane vikenda. Kako bi spriječili događanje i posljedice prometnih nesreća, dana 12./13. rujna 2020. godine na području PU vukovarsko-srijemske, policijski službenici provodit će pojačani nadzor sudionika u cestovnom prometu na cestama i poduzimati represivne aktivnosti prema sudionicima u prometu s prisutnošću alkohola, opojnih droga i lijekova u organizmu”, poručuju.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno