28 C
Vinkovci
Utorak, 23. srpnja 2024.

Policija nakon vještačenja: Bivšem županu Dekaniću oduzeta vozačka na mjesec dana

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Policijska uprava vukovarsko-srijemska danas je obavijestila kako je zaprimila rezultate vještačenja nespornih uzoraka krvi i urina na prisutnost alkohola u organizmu, kojima je konstatirano kako je, u trenutku prometne nesreće 19. lipnja na cesti D-46 u Vinkovcima, koncentracija alkohola u krvi 53-godišnjaka iznosila najmanje 0,86 g/kg, a u krvi 29-godišnjaka najmanje 2,13 g/kg.

Temeljem činjenica o počinjenim prekršajima iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, utvrđenih očevidom navedene prometne nesreće, te pristiglih rezultata analize krvi i urina, 53-godišnjaku je uručen obavezni prekršajni nalog i izriče mu se zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od jedan mjesec, dok je 29-godišnjaku uručen prekršajni nalog te mu se izriče zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca, izvijestila je danas policija.

Podsjetimo, u prometnoj nesreći u kojoj je sudjelovalo četiri automobila lakše su ozlijeđeni 30-godišnji vozač i troje putnika u njegovom automobilu (31-godišnjakinja i dvoje djece) te 29-godišnji vozač, a liječnička pomoć im je pružena u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno