Nakon nešto više od 3 mjeseca od prijave o njezinom nestanku, razriješena je sudbina nestale Anice B., 46-godišnjakinje iz Petrovaca, koja je ubijena i bačena u septičku jamu u dvorištu obiteljske kuće, istaknuto je danas na konferenciji za medije u Policijskoj upravi vukovarsko-srijemskoj. O detaljima slučaja i okolnostima pronalaska tijela 46-godišnjakinje govorili su zamjenik načelnika PU vukovarsko-srijemske Goran Lovrić, voditelj Službe kriminalističke policije Krešimir Hunjet i načelnik Policijske postaje Vukovar Vlado Božić.

Nakon što je nestanak Anice B. 29. srpnja prijavila njezina majka, u opsežnoj i intenzivnoj policijskoj istrazi, moglo se čuti, vodili su se obavijesni razgovori, pretraživale moguće lokacije, provjeravali svi navodi, informacije i indicije, sve ono što bi moglo pomoći u rasvjetljavanju nestanka Anice B.

Temeljem stečenih spoznaja, istaknuo je Krešimir Hunjet, voditelj Službe kriminalističke policije PU vukovarsko-srijemske, kriminalističko istraživanje došlo je do druge etape, poligrafskog ispitivanja, a potom i do one završne, pretrage obiteljske kuće i dvorišta, tijekom koje je i pronađeno tijelo nestale. Tijelo umotano u prekrivače pronađeno je u septičkoj jami, koja je bila osigurana kako bi se pronalazak spriječio.

“Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je u mjesecu srpnju, neutvrđenog dana, u jutarnjim satima, nakon verbalnog, a zatim i fizičkog sukoba između oštećene Anice i osumnjičene osobe, počinitelj zadao više uboda oštrećenoj od kojih je ona na mjestu događaja i preminula. Nakon toga počinitelj je mrtvo tijelo umotao u prekrivače i odnio do septičke jame, koju je potom osigurao kako se tijelo ne bi pronašlo tijekom potrage. Nad osumnjičenim 50-godišnjakom provedeno je kriminalističko istraživanje te je uhićen zbog kaznenog djela Teško ubojstvo i uz kaznenu prijavu predan je pritvorskom nadzorniku, a ispitivanje se nastavlja u Državnom odvjetništvu i pred sucem istrage”, istaknuo je Krešimir Hunjet.

Ovaj slučaj, moglo se čuti, jedan je od kompliciranijih koje je Policijska uprava vukovarsko-srijemska imala u posljednje vrijeme.

Još jučer u medijima se moglo pročitati kako je za ubojstvo supruge osumnjičen Zoran B., koji policiju navodio na krivi trag pokušavši prikazati kao da je Anica otišla od kuće tako što si je sam slao SMS poruke s njezinoga mobitela. Motivi ubojstva zasad nisu objavljeni, a prema neslužbenim informacijama odnosi u obitelji bili su poremećeni.