28 C
Vinkovci
Petak, 12. kolovoza 2022.

Policija u Gradištu pronašla nasad marihuane, u Vinkovcima zaplijenili 20 kilograma duhana

Više od autora

- vl promo-

Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske javljaju da je jučer u prostorijama Policijske postaje Vinkovci s ispostavom u Markušici provedeno kriminalističko istraživanje nad 54. godišnjim hrvatskim državljaninom pri čemu je dokazana sumnja da je pribavivši mobitel marke Samsung J7 za kojeg je znao da potječe iz kaznenog djela, istog preprodao u trgovini u Županji, u kojoj inače posluje u okvirima jednostavnog društva ograničene odgovornosti za trgovinu i usluge. “Kako je pritom svjesno i s namjerom posredovao u preprodaji predmeta koji potječe iz kaznenog djela, propustivši pritom sačiniti dokumentaciju o prijemu i otkupu predmeta, s namjerom da prikrije porijeklo i identitet prijepornog mobitela te ga nadalje stavio u promet i preprodao i time ostvario protupravnu imovinsku korist, protiv 54. godišnjaka će biti dostavljena kaznena prijava Državnom odvjetništvu u Vinkovcima zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Prikrivanje”, objašnjavaju iz policije.

Policijski službenici jučer su proveli i pretrage na dvije adrese u Gradištu. Tijekom pretrage na jednoj od adresa, u zadnjem dijelu dvorišta pronađen je nasad od 156 biljki marihuane visine od 160 do 200 cm te improvizirani laboratorij za proizvodnju marihuane unutar kojeg se nalazilo još ukupno 6.545,50 grama marihuane.

Zbog izražene sumnje da su nezakonito i neovlašteno proizvodili drogu radi vlastite materijalne koristi provedeno je kriminalističko istraživanje nad troje hrvatskih državljana, dvije osobe su u životnoj dobi od 64. godine i jedna od 49. godina, a pri pretrazi su oduzeta i novčana sredstva za koje se sumnja da su pribavljena na nezakonit način te mobilni uređaji radi sumnje da su poslužili za izvršavanje kaznenog djela. Protiv navedenih hrvatskih državljana slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, a svi će danas, 17. rujna, uz kaznenu prijavu biti predani policijskom pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske.

Također 16. rujna, policijski službenici PU vukovarsko-srijemske proveli su pretragu na jednoj adresi u Vinkovcima, temeljem naloga Županijskog suda u Vukovaru za pretragu doma i drugih prostorija. Tijekom pretrage u pomoćnoj prostoriji pronađena je crna pvc vreća sa 20 kilograma sitno rezanog duhana nepoznatog porijekla za koju je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je vlasnik 72. godišnji hrvatski državljanin iz Vinkovaca.

Nadležnom državnom odvjetništvu policija dostavlja kaznenu prijavu protiv 72. godišnjaka, zbog izražene sumnje da je počinitelj kaznenog djela Nedozvoljena trgovina.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno