Kako izvješćuju iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske, u voćnjaku 71-godišnjaka u blizini Jarmine srušeni su betonski stupovi i polomljeno stablo voćke. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a oštećenje je nastalo između 6. i 7. ožujka.

Prilikom čišćenja i uređivanja okućnice u Lovasu, jučer je 37-godišnjak pronašao minsko-eksplozivno sredstvo. Utvrđeno je kako se radi o potkalibarnom zrnu cal. 100 MM iz Drugog svjetskog rata. U Vođincima je, pak, 7. ožujka, osoba koja je željela ostati anonimna dragovoljno, na kućnoj adresi, policijskom službeniku za protueksplozijsku zaštitu, predala ručnu bombu i 72 komada puščanog streljiva.

Preuzete minsko-eksplozivne tvari pohranjene su u skladište PU vukovarsko-srijemske do uništenja. Što se tiče stanja u prometu, treba reći da su se u protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske dogodile četiri prometne nesreće, od čega dvije prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta, u Otoku i Andrijaševcima, jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena, te jedna prometna nesreća u kojoj su dvije osobe teže i jedna lakše ozlijeđena. Naime, jučer u 17,00 sati, 46-godišnji državljanin Srbije upravljao je osobnim vozilom marke Dacia Logan srbijanskih registracijskih oznaka, krećući se cestom Vrbanja-Bošnjaci, iz smjera Bošnjaka u smjeru Vrbanje.

Uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila, 46-godišnjak je u jednom trenutku izgubio nadzor nad vozilom, te sletio u odvodni kanal. U prometnoj nesreći vozač i putnica u vozilu, 36-godišnja državljanka Srbije, teže su ozlijeđeni, dok je druga putnica u vozilu, 3-godišnja državljanka Srbije, lakše ozlijeđena.