7 C
Vinkovci
Nedjelja, 21. travnja 2024.

Policijska uprava vukovarsko-srijemska obilježila Dan policije

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Ovogodišnje skromno obilježavanje Dana policije, uvjetovano epidemiološkim okolnostima, neproporcionalno je humanosti i profesionalnosti u dodatnim naporima koje su svi djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova uložili te time još jednom dokazali sposobnost i dosljednost u svakom izazovu, odgovornosti i zadaći s kojom su suočeni.
No, rad policijskih i državnih službenica i službenika uvažen je i cijenjen, te je ovom prilikom prigodnom nagradom odano priznanje onim pojedincima koji su se svojim radom i osobnim doprinosom posebno istaknuli u očuvanju sigurnosti u našoj zajednici, plemenitom radu i posvećenosti ovom pozivu, objavila je PU vukovarsko-srijemska u priopćenju u povodu obilježavanja Dana policije, blagdana njihovog zaštitnika sv. Mihovila, koji se slavi 29. rujna, a PU vukovarsko-srijemska obilježila ga je danas.
Obilježavanje je počelo tradicionalnim polaganjem vijenca i paljenjem svijeće podno spomen obilježja poginulim i nestalim policijskim službenicima, neposredno ispred zgrade policijske uprave, te blagoslovom i zajedničkom molitvom koju je predvodio policijski kapelan Ivan Begović.
Potom je u Velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima načelnik Policijske uprave vukovarsko-srijemske mr.sc. Fabijan Kapular uručio prigodne pohvalnice.  Za osobit doprinos općem stanju sigurnosti primilo ih je 17 policijskih službenica i službenika, a za postignute iznadprosječne rezultate rada 3 državne službenice.
Posebnu zahvalnicu za tridesetogodišnju službu, iskazanu profesionalnost i osobni doprinos uspješnim rezultatima rada i ugledu policije, načelnik Policijske uprave dodijelio je doskorašnjem najbližem suradniku Goranu Lovriću, koji je nedavno otišao u zasluženu mirovinu s radnog mjesta zamjenika načelnika Policijske uprave vukovarsko-srijemske.
Program je završio misom za sve poginule, nestale i preminule djelatnike Policijske uprave, koju je služio policijski kapelan Ivan Begović u crkvi Sv. Euzebija i Poliona u Vinkovcima.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno